Hou onze agenda in het oog voor verdere activiteiten.
Geniet alvast van enkele filmpjes van ons vorig concert in samenwerking met harmonie Concordia et Amictia. Klik op de link hieronder

Filmpjes concert in samenwerking met Concordia et Amictia
Op 07/02/2022 eerste repetitie van het jaar.

Geschiedenis

Koor geschiedenis

In 1973 is het koor ontstaan als “Gemengd Koor van de Academie voor Muziek, Woord en Dans – Bornem”. Als klas samenzang van de Academie groeide het uit tot een volwaardig vierstemmig koor met Jeanne De Maeyer als dirigente en haar zus Marleen als piano begeleidster.
Steeds was het doel bij te dragen tot het rijke sociale en culturele leven van Klein-Brabant en dit vaak in samenwerking met andere muziekverenigingen. Er werden zelfs enkele LP’s (“Land tussen Schelde en Rupel” 1973 en “Klein-Brabant in concert” 1981) opgenomen en in 1996 volgde de cd-opname “Angel of Music”.
In september 2007 nam Anja Holbrechts het dirigeerstokje over en leidde het koor naar schitterende concerten, al dan niet in samenwerking met het koor Animato uit Oppuurs. Onlangs ging Anja andere wegen bewandelen en sindsdien hebben eerst Griet Caluwaerts, dan  Ann Callens-Janssens en tijdelijk Jeroen Van De Berckt de leiding overgenomen. Nu heeft Ann Callens-Janssens het leiderschap terug in handen.

Een greep uit onze opvoeringen van de voorbije jaren:

  • maart-april 2011: “The Armed Man: A Mass for Peace” van Karl Jenkins (Soft Machine) uit Wales  (opvoeringen in de kerk van St.Amands en Stabroek en in CC Ter Dilft te Bornem) – een groots concert met eigentijdse, direct aansprekende muziek in een aangrijpend geheel. Samenwerking met koor Animato Oppuurs en kamerorkest Entente Cordiale en muzikanten van den Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia uit Bornem. Dit unieke concert was toen nog maar éénmaal uitgevoerd in België.
  • september 2012:  deelname aan het initiatief van Nic Balthazar “Sing for the Climate” in Park d’Ursel te Hingene
  • februari 2013: “Golden Oldies” met liedjes uit eerdere decennia in CC Ter Dilft te Bornem en met medewerking van Marleen De Maeyer (piano), Tom Van de Voorde (Slagwerk) en Elke Tierens (dwarsfluit)
  • december 2013: “Kerstconcert” in de kerk van Branst met medewerking van koperkwintet CoBrass en pianiste Marleen De Maeyer
  • november-december 2014: “The Peacemakers” van Karl Jenkins, eveneens in samenwerking met Animato-Oppuurs en kamerorkest. Concert (première in België) als ode aan de vrede in de context van de herdenkingen rond de eerste Wereldoorlog. Opvoeringen in de kerk te Bornem en te St.Amands
  • oktober 2015 : “In Concert” i.s.m. Animato – Oppuurs in de kerk te Bornem en te Oppuurs. Een gevarieerd programma van eerder klassiek tot populair en met begeleiding van Hans François (piano), Simon Moortgat (viool) en Dirk Van Troyen (trompet)
  • In 2016 werden enkele missen opgeluisterd in Klein-Brabantse kerken.
  • November 2017: Concert Wonderful World in de kerk van Branst olv Ann Janssens en begeleiding Griet Caluwaerts (piano) en het combo Nathan & Co.

2.9.1.0

2.9.1.0

 

2.9.1.0